Lehota Géza, EV.
+36 70 670 5292; +36 30 592 5292
odett@monorcom.hu
Monor-Com - 2200 Monor, Ady E. u. 110.

Keresőbarát honlapok készítése, fotók címkézése, egyedi igények teljesítése

Honlapkészítés tárhelyszolgáltatással és domain ügyintézéssel magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak, valamint IP kamera telepítés

Created with Sketch.

Keresőbarát honlapok készítése, fotók címkézése, egyedi igények teljesítése

Az egyik legfontosabb követelmény egy weboldaltól, hogy a célközönség megtalálja

Hiába csodaszép, csillog-villog, és “mindent tud” egy honlap, ha a keresőprogramok, robotok nem találják meg!

Ha meg is találják, olyan rossz helyezést ér el, hogy a kutya sem kattint rá. Hogy a neten összesen hány honlap lelhető fel, amikből a keresők mazsoláznak? Kevin Kelly, (a Wired egyik alapítója) 2010-es könyvében úgy spekulál, hogy a neten cirka 100 billió (vagyis százezer milliárd) honlap található, ennek ellenére pontos – de még csak tudományos megalapozottságú közelítőleges – választ sem tud senki adni. Azóta pedig már eltelt 9 év…

Attól, hogy van honlapunk, egyáltalán nem jelenti azt, hogy virtuálisan is létezünk, és karba tett kézzel várhatjuk a megrendeléseket, visszajelzéseket! Ezért nap mint nap tenni kell! Hatalmas a mezőny, óriási a verseny, a keresőprogramok (Google, Yahoo, Bing Ask, stb.) pedig egyre intelligensebbek.

Erre való a weblap- vagy kereső optimalizálás (SEO), azaz a keresőprogramokat segítő, támogató adatok beépítése a weboldalakba. Ezen tevékenységre fejlesztőgárdák szakosodtak/szakosodnak, hiszen a Google első (első négy) oldalán való szereplésért egyes cégek, vállalkozások, magánemberek hajlandók nagyon-nagyon sokat fizetni.

Fizetett hirdetésekkel szintén lehet a Google első oldalán szerepelni, de leginkább a konkurenciától függ, mennyibe fog ez nekünk kerülni, aztán persze megtérülni.  A Facebookon hasonlóan hirdethetünk, illetve felkerülhetünk (leginkább) pénzért a legnagyobb látogatottságú weboldalak linkgyűjteményeinek sorába. Minél több, másik oldalról mutat link a saját oldalunkra, annál értékesebb lesz website-unk a robotok számára. A honlaptérkép, a címkézés, a robots.txt megléte szintén alapkövetelmény, és igen: a mobileszközökre való optimalizálás már elvárás lett!

Mi az alapkövetelményeket teljesítjük, és megfigyelhető tendencia, hogy honlapjaink az évek folyamán szépen kúsznak előre. 🙂

Látogatottsági statisztika kérhető, ellenőrzés céljára kitűnő tükör. Nemcsak a hazai, de világtérképet nézhetünk oldalunk népszerűségi állapotáról.

Pár mutató optimalizálási eredményeinkről, a seotools.hu helyezésvizsgálójának használatával:

A szojaextruder.hu a “szója feldolgozás” kulcsszóra a legelső Google találati oldal 1. és 2. pozícióján szerepel, 50,4 ezer találat közül. A honlap 2013-ban készült, jelenleg átlagosan 4 ezer olvasó látogatja havonta. A cég fő tevékenysége: szójafeldolgozó gépek gyártása. A honlap blogként is működik, és szójáról szóló cikkeket havi 2 alkalommal megjelenítünk. Ez nagyban segíti a tartalom frissen tartását, és a “szója” kulcsszó ismétlődését.

A portamkincsekomondor.hu a “komondor” kulcszóra a 2. oldalon, a 15. pozíción szerepel, 2,5 millió találat közül. A honlap 2015-ben készült, jelenleg átlagosan 4 ezer olvasó látogatja havonta. A tulajdonosa csupaszív komondor ebtenyésztő házaspár, akik havonta legalább 1 kutyás történetet mesélnek el az olvasóknak. Ez az oldal is blogként funkcionál, frissen és nagy számban tartva a “komondor” kulcsszót.  Lenti példánk egy 2017-es állapotot mutat, azóta szépen felkúszott a Google 2. találati oldalára!

A kulcsikomondor.hu a “komondor kölyök” kulcsszóra az 1. oldal 7. pozícióján látható, 20,2 ezer találat közül. A honlap 2015-ben készült, fő funkciója: gazdik keresése a megszületett komondor kölykök számára.

A paczi-nogyogyasz.hu a “nőgyógyász Monor” kifejezésre az 1. oldal, 9. pozíciójában áll, 10 ezer találat közül. A honlap 2015-ben készült, fő funkciója az online időpont foglalás a nőgyógyászati vizsgálatra.

A hasznaltgyerekholmi.hu a “használt gyerekholmi” kifejezésre az 1. oldal, 11. pozícióját foglalja el, 12,4 ezer találat közül. A honlap 2016 októberében készült.


Képernyőmentések a portamkincsekomondor.hu oldalunk Google-helyezéséről:  (2017.)

Az előkelő 3. oldalon, “komondor” kulcsszóra, kb. 1,7 millió találat közül, világviszonylatban a 34., magyar listán a 22. pozícióban található. A honlap 2015. júniusában készült (a képek kattintással nagyíthatók.)