Lehota Géza, EV.
+36 70 670 5292; +36 30 592 5292
odett@monorcom.hu
Monor-Com - 2200 Monor, Ady E. u. 110.

Mobilbarát honlapok készítése

Honlapkészítés tárhelyszolgáltatással és domain ügyintézéssel magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak, valamint IP kamera telepítés

Created with Sketch.

Mobilbarát honlapok készítése

2015 óta sokkal többen használnak okostelefont, illetve táblagépet interneten való böngészésre, mint személyi számítógépet. Egyre nő az igény az olyan honlapok iránt, amelyek alkalmasak minden képernyőméret optimális megjelenítésére.

Ha megnyitunk egy régi, pl. 2013-ban készült weboldalt (pl. kulcsikomisz.hu) okostelefon böngészőjével, feltűnően apró képekkel, olvashatatlan méretűre zsugorodott betűkkel és gombokkal, menüvel találkozunk. Persze, van nagyítási lehetőség, de másodpercek alatt ráun a kényelmetlenségre, átláthatatlanságra a látogató, és inkább továbbáll.

Léteznek mobilra konvertáló programok is (pl. Dudamobile), de ezek nem “fordítanak” automatikusan, és nem kevés havidíjat kérnek a használatért. Kipróbáltam nemrég a Dudamobile működését, hogy legyen véleményem, tapasztalatom. Ahhoz képest, hogy 1 hónap ingyenes próbaidőszakot ígértek, a több órányi “kézimunka” elvégzésével (nekem kellett az összes oldalt és menüt újra felépíteni), a tesztelés és sikeres működés után már az anyagiakra terelték a “szót”… Nagy csalódás volt, és azóta legalább 2 mailt kapok tőlük hetente, amelyben különféle ajánlatokkal ostromolnak.

Egyszerűbb, ha készíttetünk egy új, dinamikus, mobilbarát weboldalt, mert hamar kifizetődik, és sokkal szebb is lesz.